هر آنچه باید درباره حسگرهای گوشی های هوشمند بدانید؛ حسگر GPS

  • توسط محمد اسلامی
  • ۸ ساعت قبل
  • ۲۵ بازدید
  • ۰
هر آنچه باید درباره حسگرهای گوشی های هوشمند بدانید؛ حسگر GPS

گوشی های هوشمند دارای حسگرهای مختلفی ازجمله حسگر مجاورت، شتاب سنج، ژیروسکوپ ، فشارسنج، حسگر مغناطیس سنج، حسگر GPS ، حسگر نورمحیطی و. هستند که هرکدام وظیفه ی خاصی برعهده دارند.

آیا تاکنون از خود پرسیده اید که چگونه موقعی که حین برقراری تماس گوشی را نزدیک گوش خود می گیرید، صفحه نمایش آن به صورت خودکار خاموش کند یا چگونه با چرخاندن صفحه نمایش، ویدئو به صورت خودکار به حالت افقی یا عمودی پخش می شود یا چگونه در یک بازیریسینگ می توانید با تکان دادن گوشی، به راحتی خودرو را هدایت کنید یا تنظیم نور خودکار صفحه نمایش چگونه انجام می شود؟

در ادامه با بررسی حسگرهای موجود در گوشی های هوشمند از ابعاد مختلف به تمام این سؤال ها و سؤال های مشابه پاسخ خواهیم داد و نحوه ی کار، کاربردها و سایر موارد مهم دیگر درباره ی این حسگرها را بیان می کنیم.

فهرست حسگرهای موجود در گوشی های هوشمند

  • حسگر مجاورت
  • حسگر شتاب سنج
  • حسگر ژیروسکوپ
  • حسگر مغناطیس سنج یا قطب نمای دیجیتالی
  • حسگر GPS
  • حسگر فشارسنج
  • حسگر نور محیطی
  • حسگرهای صفحه ی لمسی
  • حسگرهای زیست سنجشی ازجمله حسگر اثرانگشت، حسگر تشخیص عنبیه و حسگر تشخیص چهره
  • حسگرهای دوربین (حسگر تصویر، حسگر عمق و حسگر ToF)
  • حسگر میکروفون
  • حسگرهای مرتباط با سلامت و ورزش افراد مثل حسگر تشخیص دهنده ی ضربان قلب یا حسکر گام شمار
  • حسگراسکنر بارکد و کدهای QR
  • حسگر دماسنج
  • حسگر تشخیص دهنده ی رطوبت هوا
  • حسگر شمارشگر گایگر

در مقاله های قبلی در مورد حسگر مجاور و شتاب سنج و ژیروسکوپ بحث کردیم و در این مقاله به بررسی حسگر مغناطیس سنج می پردازیم و در مقاله های آتی در مورد بقیه حسگرها بحث خواهیم کرد.

تعریف

GPS مخفف Global Positioning System به معنای سیستم موقعیت یابی جهانی است و سیستم مسیریابی و ناوبری رادیویی محسوب می شود. این حسگر از اطلاعات رادیویی دریافت شده ی ماهواره ها به وسیله ی گیرنده ای که در گوشی شما تعبیه شده است، برای تعیین موقعیت مکانی گوشی و ارائه ی اطلاعات زمانی موردنیاز در برخی از اپلیکیشن ها استفاده می کند.

تاریخچه

نخستین گوشی مجهز به GPS به نام Benefon Esc در سال ۱۹۹۹ تولید و عرضه شد و عمدتا در اروپا دردسترس بود و از آن سازندگان دیگری نیز به تدریج حسگر جی پی اس را در گوشی های خود تعبیه کردند.

ساختار و نحوه ی کار

حسگر جی پی اس برای یافتن موقعیت مکانی شما داده ای به فضا ارسال نمی کند؛ بلکه اطلاعات لازم را از ۲۸ ماهواره ی مستقر در مدار زمین دریافت می کند که مختص تعیین موقعیت جغرافیایی هستند. هریک از اینماهواره هادارای ساعت اتمی اختصاصی هستند و موجی را با یک کد زمانی در فرکانس خاص ارسال می کنند. تراشه ی داخل گوشی مشخص می کند کدام یک از ماهواره ها قابل رصد هستند و هیچ مانعی برای ارتباط با آن ها وجود ندارد. سپس شروع به جمع آوری اطلاعات از ماهواره ای با قوی ترین امواج ارسالی می کند.جی پی اس گوشی با کمک امواج دریافتی، موقعیت مکانی فرد و زمان را تشخیص می دهد و برای اینکه بتواند موقعیت دقیق فرد را به صورت کاملا دقیق تشخیص دهد، باید حداقل امواج را از سه ماهواره دریافت کند و اگر بتواند اطلاعات را از ماهواره ی چهارم نیز دریافت کند، کاربر از ارتفاع خود از سطح دریا نیز مطلع می شود

هر آنچه باید درباره حسگرهای گوشی های هوشمند بدانید؛ حسگر GPS

البته برای تعیین موقعیت دقیق مکانی خود روی نقشه ازطریقجی پی اس باید در مکانی قرار بگیرید که هیچ مانع بلندی در اطراف شما وجود نداشته باشد تا گیرنده ی حسگر بتواند اطلاعات را از چندین ماهواره دریافت کند. از معایب دیگر استفاده از جی پی اس، می توان به افزایش مصرف باتری گوشی به میزان کاملا محسوس و سرعت کم این فناوری در موقعیت یابی اشاره کرد. البته با استفاده از اینترنت همراه باجی پی اس می توان سرعت و دقت آن را به میزان زیادی افزایش داد. برای فعال کردن قابلیت موقعیت یابی با استفاده از اینترنت و GPS، ابتدا به بخش Location در تنظیمات گوشی مراجعه و جی پی اس را فعال کنید و در بخش Mode حالت High accuracy (GPS and network را انتخاب کنید.

کاربردها

همه می دانیم کاربرد اصلی جی پی اس تعیین موقعیت و مسیریابی است. در حال حاضر گوگل مپ و اپلیکیش ویز (Waze) دو نمونه از بهترین اپلیکیشن های مسیریابی برای اندروید و iOS هستند. با اسنفاده از اپلیکیشن ویز می توانید از ترافیک لحظه ای و موارد دیگر همچون نقاط مسدود شده در جاده ها، تصادف ها، دوربین های سرعت سنج و نیروهای پلیس و پروژه های عمرانی در جاده ها آگاه شوید و بهترین مسیر براساس ترافیک به شما پیشنهاد داده می شود. نسخه ی اندروید این اپلیکیشن را از اینجا و نسخه ی iOS را از اینجا دانلود کنید.

هر آنچه باید درباره حسگرهای گوشی های هوشمند بدانید؛ حسگر GPS

ردیابی گوشی

شما تنها با دریافت اپلیکیشن Android device mangerاز گوگل پلی استور و نصب آن می توانید گوشی اندرویدی گم شده یا یده شده را بیابید یا آن را قفلو حتی اطلاعات آن را پاک کنید. پس از ورود به اپلیکیشن و وارد کردن رمزعبور جیمیل خود، چند لحظه منتظر بمانید تا موقعیت مکانی گوشی شما مشخص شود. پس از یافتن موقعیت مکانی گوشی، برند و مدل گوشی به همراه سه گزینه ی Ring (زنگ زدن)، Lock (قفل کردن) و Erase (پاک کردن اطلاعات) را مشاهده می کنید.

هر آنچه باید درباره حسگرهای گوشی های هوشمند بدانید؛ حسگر GPS

با ثبت گوشی خود در این اپلیکیشن، پس از گم شدن یا یده شدن گوشی تنها کافی است از هر وسیله و از هر مرورگری عبارت Android device manger را در گوگل جست وجو کنید و با همان جیمیلی که در اپلیکشین استفاده کرده اید، وارد نسخه ی وب آن شوید. پس از ورود به نسخه ی وب درست مانند اپلیکیشن می توانید موقعیت مکانی گوشی خود را پیدا کنید. همچنین می توانید از راه دور گوشی را قفل یا اطلاعات آن را پاک کنید. حتی زمانی که گوشی به اینترنت متصل نیست، می توانید با اپلیکیشن هایی نظیرGPS Phone trackerبازهم موقعیت مکانی آن ها را پیدا کنید.

کاربران گوشی های آیفون هم می توانند از سرویس مشابهی با عنوان Find My iPhoneاستفاده کنند.برای فعال کردن آن باید مراحل زیر را دنبال کنید:

  • انتخاب گزینه ی iCloud از تنظیمات گوشی؛
  • واردکردن Apple ID و رمزعبور گوشی و زدن تیک گزینه ی Use iCloud؛
  • پیداکردن گزینه ی Find My iPhone و فعال کردن آن؛
  • فعال کردن گزینه ی Location Services در بخش Privacy در تنظیمات و پس از آن فعال کردن گزینه های Location Services و Find My iPhone.

هر آنچه باید درباره حسگرهای گوشی های هوشمند بدانید؛ حسگر GPS

برای یافتن موقعیت گوشی گم شده یا یده شد مراحل زیر را دنبال کنید:

  • ورود به سایت Apple iCloud؛
  • ورود به حساب کاربری آی کلاد با وارد کردن اپل ای دی و گذرواژه ؛
  • انتخاب گزینه ی Find My iPhone و پس از آن انتخاب گوشی آیفون خودتان از فهرست My Device؛
  • بررسی و مشاهده ی موقعیت مکانی گوشی.

پس از مشاهده ی موقعیت گوشی خود روی نقشه با لمس آی information که معمولا با حرف i نمایش داده می شود، می توانید گزینه ی Play Sound یا Send Message را برای به صدا درآوردن گوشی یا ارسال پیام به آن انتخاب کنید. علاوه براین، می توانید با انتخاب گزینه ی Remote Lock گوشی خود را از دور با گذرواژه قفل یا با کمک گزینه ی Remote Wipe اطلاعات آن را از دور پاک کنید و اصلا هم نباید نگران پاک شدن اطلاعات باشید؛ زیرا زمانی که گوشی را پیدا کردید، می توانید با استفاده از فایل های بکاپ اطلاعات گوشی را بازگردانید. یادآوری می شود برای یافتن گوشی ازطریق این سرویس گوشی باید متصل به اینترنت باشد.

هر آنچه باید درباره حسگرهای گوشی های هوشمند بدانید؛ حسگر GPS

یافتن آیفون در مواقعی که گوشی به اینترنت متصل نیست

کاربران با استفاده از سرویس Find My iPhone می توانند مشخصات دقیق GPS گوشی خود را روی نقشه مشاهده کنند. برای استفاده از این سرویس مراحل زیر را دنبال کنید:

  • انتخاب گزینه ی Add Account در بخش Mail, Contacts, Calendars تنظیمات گوشی؛
  • انتخاب حساب کاربری MobileMe و ورود به آن با وارد کردن اپل آی دی و رمزعبوری که در iTunes store و اپ استور از آن استفاده می کنید (حتی درصورتی که اشتراک این سرویس را ندارید، نیز می توانید از آن استفاده کنید)؛
  • تأیید کردن ایمیل تأیید در صندوق ورودی آدرس ایمیل وارد شده برای اپل آی دی با کلیک روی لینک verify now.

سپس برای استفاده از این سرویس، با کامپیوتر یا گوشی دیگری سایت me.com/find را باز و اپل آی دی و رمزعبوری که قبلا وارد کرده اید، دوباره وارد کنید. پس از چند لحظه، موقعیت مکانی گوشی همراه با مختصات آن نمایش داده می شود و با کلیک روی فلش آبی کنار گوشی می توانید گزینه های مختلف برای قفل کردن گوشی، ریست کردن، به صدا درآوردن آن یا ارسال پیام به آن را مشاهده کنید.

فعال و غیرفعال کردن

کاربران گوشی های اندرویدی می تواند GPS گوشی خود را ازطریق آی GPS در نوار نوتیفیکیشن یا بخش Location در تنظیمات گوشی فعال کنند. کاربران گوشی های آیفون نیز می توانند این قابلیت را در بخش Location Services فعال کنند و برای ذخیره ی تنظیمات ابتدا گزینه ی Privacy و سپس گزینه ی Save را بزنند. توصیه می کنیم برای کاهش مصرف باتری، زمانی که به GPS احتیاجی ندارید، آن را غیرفعال کنید.

منبع: حرفه ای

هر آنچه باید درباره حسگرهای گوشی‌های هوشمند بدانید؛ حسگر GPS

گوشی ,ی ,حسگر ,موقعیت ,های ,گزینه ,گزینه ی ,می توانید ,موقعیت مکانی ,را از ,پس از ,یافتن موقعیت مکانی ,کنید انتخاب گزینه ,برای یافتن موقعیت ,برای تعیین موقعیت

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


آلفا 5 دانلود سرای دانشجویی تا دیر نشده خرید کن h-love-s گرافیک تک چت | چت تک tigerskills مرجع مقالات رسمي طراحي سايت Christy Ramiro's memory
دزدگ